ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμος: «Πιο κάτω να πάμε, δεν έχει..»

Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμος: «Πιο κάτω να πάμε, δεν έχει..»

«Η ελληνική πραγματικότητα πασχίζει ακόμα να δεΙ την αντίπερα όχθη» έγραψε στο Πασχαλινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

«Οι έλληνες της λιτότητας, του μέτρου και των ιδεών, οι έλληνες του Ευαγγελίου, της Ορθοδοξίας και των Αγίων, είχαμε καταντήσει μακιγιαρισμένοι νεκροί, ντυμένοι με ακριβά ενδύματα που έκρυβαν άδειες ψυχές, ξαπλωμένοι μέσα σε πολυτελή φέρετρα με ανούσιο διάκοσμο τριγύρω. Η ελληνική πραγματικότητα χρειάζεται να επιλέξει το θαύμα. Πιο πολύ να πέσουμε, δεν γίνεται. Πιο κάτω να πάμε, δεν έχει. Μόνο να σηκωθούμε μπορούμε. Μόνο να αναστηθούμε μας απομένει» τονίζει η ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Φαίνεται δύσκολο κάτι τέτοιο; Πράγματι είναι! δεν είναι όμως ανέφικτο. Ξέρετε γιατί; επειδή, ο Χριστός Ανέστη! Οπότε όλοι μας μπορούμε. Ο θάνατος δεν υπάρχει πια. Διακηρύχθηκε η αιώνια ζωή. Αυτή μας ταιριάζει. Αυτή μας αξίζει. Γι’ αυτήν πλαστήκαμε. Γι’ αυτήν γεννηθήκαμε. Γι’ αυτήν υπάρχουμε και ζούμε. Σ’ αυτή την αιώνια ζωή ελπίζουμε, με ατράνταχτες αποδείξεις.»

Διαβάστε επίσης

Παΐσιος: Η ανατροφή του παιδιού αρχίζει από την εγκυμοσύνη