ΕΛΛΑΔΑ

Γεροντόπουλος: Ο Νίκος Σαμαράς προσφέρει από εκεί ψηλά

Γεροντόπουλος: Ο Νίκος Σαμαράς προσφέρει από εκεί ψηλά

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, παραβρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην εκδήλωση παρουσίασης και παράδοσης στην οικογένεια του αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά, του λευκώματος που εκδόθηκε προς τιμήν του κορυφαίου εβρίτη βολεϊμπολίστα.

Του σπουδαίου αθλητή, με την τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, που τόσο γρήγορα και άδικα «έφυγε» από κοντά μας τον Ιανουάριο του 2013.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, με πρωτοβουλία του οποίου εκδόθηκε το λεύκωμα για την ζωή και την καριέρα του Νίκου Σαμαρά και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο εβρίτης Υφυπουργός Εξωτερικών, στην σύντομη ομιλία του τόνισε: «Όταν πέρυσι στις 7 Ιανουαρίου η Ελλάδα αποχαιρετούσε στη Λήμνο το Νίκο Σαμαρά, έναν από τους κορυφαίους της αθλητές που μας έκανε υπερήφανους όχι μόνο με τις επιτυχίες, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα του, η σύζυγος του Έλενα στο συγκλονιστικό τελευταίο της αντίο του είχε πει: «Ο γιος σου θα τα μάθει όλα, αν και ποτέ δεν σου άρεσαν τα λόγια, αλλά μόνο οι πράξεις».

Σήμερα λοιπόν, μέσα απ' το λεύκωμα που είναι αφιερωμένο σ' αυτόν τον τεράστιο αθλητή του ελληνικού βόλεϊ και του αθλητισμού μας γενικότερα, όχι μόνο ο γιος του, ο μικρός Στράτος, αλλά και όλοι μας θα θυμηθούμε κορυφαίες του στιγμές και θα μάθουμε κάποιες που δεν γνωρίζουμε.

Ο Νίκος Σαμαράς, που τόσο γρήγορα και άδικα έφυγε από κοντά μας πριν από περίπου 16 μήνες, συνεχίζει και από εκεί ψηλά που είναι να προσφέρει, αφού τα έσοδα του λευκώματος θα διατεθούν για ιερό σκοπό. Για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού. Κάνει έτσι περήφανους για μια ακόμη φορά την οικογένεια του, εμάς τους Εβρίτες και όλους τους Έλληνες. Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας».

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης ζήτησε από τον κ. Γεροντόπουλο ως βουλευτή Έβρου αλλά και Αλεξανδρουπολίτη, τα προγνωστικά του για τους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ολυμπιακό. «Πιστεύω ότι και ο Νίκος Σαμαράς θα ήθελε να κατακτήσει το πρωτάθλημα μια εβρίτικη ομάδα, ο Εθνικός. Γιατί ο Έβρος είναι η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ», ήταν η απάντηση του.

Στην φωτογραφία ο κ.Γεροντόπουλος ενώ παρακολουθεί την εκδήλωση, ενώ αριστερά του διακρίνεται η Έλενα Δούκα-Σαμαρά, σύζυγος του αδικοχαμένου Νίκου και δεξιά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Elthraki

Διαβάστε επίσης: Κοζάνη: Τροχαίο δυστύχημα με 30χρονο μοτοσικλετιστή