ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος: Τουρκικό και βουλγάρικο ενδιαφέρον για ξενοδοχεία

Θάσος: Τουρκικό και βουλγάρικο ενδιαφέρον για ξενοδοχεία

Την ώρα που καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον Βουλγάρων επενδυτών για ξενοδοχειακές μονάδες στην Θάσο, φαίνεται ότι και Τούρκοι έχουν «βάλει στο μάτι» τουριστικές μονάδες στο «σμαραγδένιο νησί».


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Επενδυτές από την Τουρκία ψάχνουν τουριστικά ακίνητα της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες, 4 και 5 αστέρων, για πώληση, μίσθωση, συνεκμετάλλευση ή άλλες συνεργασίες.

Τα ακίνητα τα οποία θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που οργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Μαΐου είναι περίπου δέκα και ανάμεσά τους βρίσκονται ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Θάσου και της Αλεξανδρούπολης.

Όμως, οι Τούρκοι επενδυτές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το κτιριακό συγκρότημα , γνωστό ως Καραβάν Σαράι. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου κτιρίου του 15ου αιώνα, το οποίο λειτούργησε και ως πανδοχείο.

Να υπενθυμίσουμε πως σε τμήμα του Καραβάν Σαράι στεγάζονταν για 53 χρόνια, από το 1958 έως και το 2011, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο γωνιακό τμήμα επί των οδών Βενιζέλου και Βαμβακά.

«Πρόκειται για μια συντονισμένη ενέργεια που διευκολύνει τους δυνητικά υποψήφιους επενδυτές να γνωρίσουν τις προοπτικές που υπάρχουν στον τουριστικό τομέα της βόρειας Ελλάδας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Σαπουντζής, ιδρυτής της εταιρείας Tourism Plus, που σε συνεργασία με την εταιρεία «Μαμάρας και Συνεργάτες» και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας- TURSAB, διοργανώνουν την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο: «Greek Properties- Turkish Tourism Investors Event».

Να σημειωθεί πως οι δύο εταιρείες είναι μέλη του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος και είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν αυτό το «άνοιγμα» στην γειτονική αγορά.

Kavalapress.gr

Διαβάστε επίσης: ELSA Komotini: Σεμινάριο για «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο»