ΕΛΛΑΔΑ

Στη μαρτυρική Μακρόνησο ανακαινίσθηκε ο Αγ. Γεώργιος

Στη μαρτυρική Μακρόνησο ανακαινίσθηκε ο Αγ. Γεώργιος

Δεκάδες πιστοί από την Κέα, το Λαύριο και άλλες πόλεις της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κέας, ο Λιμενάρχης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γαυρίου συνόδευσαν σήμερα το πρωί τον κ. Δωρόθεο Β” στη Μακρόνησο, όπου τέλεσε τα Εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Ο κ. Δωρόθεος Β” , μετέφερε στο νησί τα ιερά λείψανα των Αγίων Γεωργίου, Ελευθερίου, Τρύφωνος και Πολυκάρπου από τις Ιερές Μονές Αγίου Νικολάου και Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου..

Ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε και τίμησε με αναμνηστικές ευλογίες τους Μεγάλους Ευεργέτες Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου, οι οποίοι χορήγησαν την ανακαίνιση του ανεγερθέντος το 1890.

Χαρακτήρισε, τέλος, τη σημερινή μέρα «ιστορική», δεδομένου ότι για πρώτη φορά στα νεώτερα χρόνια τελούνται στη μαρτυρική Μακρόνησο εγκαίνια Ναού και τόνισε ότι η αθρόα παρουσία πιστών και προσκυνητών μαρτυρεί την αγάπη τους προς την Εκκλησία και επιβεβαιώνει ότι είναι και θα παραμείνει πάντα ζωντανή η μνήμη των ανθρώπων, που κατά καιρούς έζησαν στη Μακρόνησο και πότισαν το άγονο και βραχώδες έδαφός της με τον αγώνα, την αγωνία, τα δάκρυα, τις προσευχές και τις προσδοκίες τους.

Την όλη επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμέναγας.

Πηγη exapsalmos.gr

Διαβάστε επίσης

Τίμιο Ξύλο από την Ι.Μ.Χιλανδαρίου Αγίου Όρους στη Ρωσία