ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης

Εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης

Με δύο νέες εκδηλώσεις πλουτίζεται το φετινό πρόγραμμα του Εορτασμού της 73ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, και αφορούν στη 2η μέρα των επετειακών εκδηλώσεων – 21 Μαΐου 2014 –, και είναι οι εξής:

1) Με πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιείται Επετειακή Πορεία Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων διάρκειας 2 ημερών (20 Μαΐου στο Ηράκλειο και 21 Μαΐου στα Χανιά), με τίτλο «1ο Τρόπαιο Μάχης Κρήτης 1941».

Στον Αγώνα Δρόμου αυτό συμμετέχουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από όλα τα Σώματα, και οι δρομείς φέρουν στολή παραλλαγής και πλήρη φόρτο μάχης (σακίδιο, όπλο, εξάρτηση, κράνος, κτλ.). Η διαδρομή των δρομέων περιλαμβάνει διελεύσεις από διάφορα μνημεία της Μάχης της Κρήτης, με αφετηρία το ύψωμα Προφήτης Ηλίας της περιοχής ΚOΨΑ Ηρακλείου και τερματισμό το Αεροδρόμιο του ΜΑΛΕΜΕ.

Οι δρομείς θα βραβευτούν στις 21 Μαΐου 2014, στις 18:30, στην Κεντρική Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο του Μάλεμε, σύμφωνα με το flashnews.gr.

2) Μετά τη λήξη της Κεντρικής Εκδήλωσης στο Αεροδρόμιο Μάλεμε (18:30, 21 Μαΐου), θα ακολουθήσει εντυπωσιακή ρίψη αλεξιπτωτιστών, από την Ομάδα Ελεύθερης Πτώσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Οι δύο αυτές εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Π.Ε. Χανίων, τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά, την 5η Ταξιαρχία Πεζικού και την 1η ΜΑΛ.

Διαβάστε επίσης: Χαλκιδική: Αποκολλήθηκε το πλοίο που είχε προσαράξει στα Νέα Μουδανιά