ΕΛΛΑΔΑ

«Περίπατος φιλίας» στο κέντρο της Αθήνας για τη διάδοση του εθελοντισμού

«Περίπατος φιλίας» στο κέντρο της Αθήνας για τη διάδοση του εθελοντισμού

Με έναν «περίπατο φιλίας» από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το Μοναστηράκι, οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Οργανισμού Best Buddies μαζί με τους φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να μεταφέρουν το μήνυμα σε όσους θέλουν να συμβάλουν ενεργά στη διάδοση του εθελοντισμού.

Σε μια βόλτα γνωριμίας και συνάντησης, με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων από τη σύσταση του Διεθνούς Οργανισμού, οι εθελοντές πριν την έναρξη του περιπάτου, συνέλεξαν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας για Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία με σκοπό την υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο οργανισμός Best Buddies έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κίνησης εθελοντών που θα συμβάλει στην προώθηση φιλίας «ένας- προς- έναν» την υποστηριζόμενη επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Συμμετέχοντας ενεργά σε ανάλογες δράσεις, το Mediterranean College ενθαρρύνει τους φοιτητές του σε εθελοντικές πρωτοβουλίες με την παροχή εθελοντικής εργασίας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φορείς.