ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οκτώ επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ

Θεσσαλονίκη: Οκτώ επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ

Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 8 επενδυτικά σχήματα έληξε χθες η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ.:


APM Terminals, B.V.
Deutsche Invest Equity Partners, GmbH
DufercoParticiption Holding, SA
International Container Terminal Services, Inc
Mitsui & Co., Ltd.
P&O Steam Navigation Company (DP World)
Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.
Yilport Holding,Inc

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που εισέρχονται στη Β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ:

APM Terminals, B.V.
COSCO (Hong Kong) Group Limited
International Container Terminal Services, Inc
Ports America Group Holdings
Utilico Emerging Markets Limited

Κατά τη Β' Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ακόμη, εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση 2 αεροσκαφών τύπου Airbus 340. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει, όταν μεταφερθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος). Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται εντός του Ιουλίου 2014.

Τέλος, σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαπιστωθεί, αν η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της ΕΥΑΘ ΑΕ είναι συμβατή με το υφιστάμενο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο.

agelioforos

Διαβάστε επίσης: Κομοτηνή: Ανακαλούν τους δημοτικούς αστυνομικούς από τις φυλακές