ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τις δύο ελληνικές παραλίες που είναι ανάμεσα στις 20 καλύτερες της Ευρώπης

Δείτε τις δύο ελληνικές παραλίες που είναι ανάμεσα στις 20 καλύτερες της Ευρώπης

Στις 20 καλύτερες απόκρυφες παραλίες της Ευρώπης κατατάσσει η telegraph δύο ελληνικές, που βρίσκονται στα νησιά Αντίπαξος και Κέα.

Όπως αναφέρει η telegraph, οι παραλίες αυτές δύσκολα βρίσκονται τυχαία. Η επιλογή των παραλιών έγινε ανάμεσα σε αυτές που συνδυάζουν τη φυσική ομορφιά με τις απαραίτητες υποδομές για ευχάριστη ανάπαυλα.

Πρόκειται για την παραλία Βουτούμι στην Αντίπαξο. Η παραλία βρίσκεται στα νότια των Παξών στο Ιόνιο Πέλαγος. Ενδείκνυται για ζευγάρια, οικογένειες που αναζητούν την απομόνωση σε βίλες. Προσφέρεται για δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, για φαγητό δίπλα στη θάλασσα, για χαλάρωση σε ξαπλώστρες. Διαθέτει τιρκουάζ νερά, λευκή άμμο και επιλογές σε ταβέρνες και καταλύματα.

Στη συνέχεια προτείνεται η Κέα. Η παραλία της Κορησσίας που ανίχνευσε η telegraph, όπως αναφέρει, βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και είναι κατάλληλη για οικογένειες, ζευγάρια που αναζητούν ώρες χαλάρωσης και ομάδες επισκεπτών.

Ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τους τοπικούς μεζέδες και να χαλαρώσει στην παραλία ή να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο. Κι όλα αυτά σε ένα νησί που βρίσκεται κοντά στην ηπειρωτική χώρα και που οι περισσότεροι τουρίστες... προσπερνούν.

Τα δεδομένα της Κέας είναι το καλό φαγητό και η ξεκούραση, είτε στην παραλία, είτε στις βίλες, κτισμένες από ντόπια πέτρα που έχει πάρει το χρώμα της σκουριάς και βρίσκονται μέσα σε απότομες πλαγιές βράχων.

Πολλά ξενοδοχεία δεν υπάρχουν. Οι ντόπιοι αντί να φτιάξουν νέους δρόμους που να οδηγούν στις απομακρυσμένες παραλίες, βελτίωσαν τα αρχαία μονοπάτια τα οποία ακολουθούσαν γάιδαροι και τα διαμόρφωσαν έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για πεζοπορία. Η Κέα είναι ένα μεταμοντέρνο ελληνικό νησί.

Διαβάστε επίσης: Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία