ΕΛΛΑΔΑ

Barilla Hellas: Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ τζίρο σε 30 χώρες το 2013

Barilla Hellas: Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ τζίρο σε 30 χώρες το 2013

• Στην Ελλάδα κατέχει μερίδιο 41.1% σε όγκο και 44.8% σε αξία, προπορευόμενη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από την δεύτερη εταιρία.• Στην Πολωνία οι πωλήσεις της εταιρείας δεκαπλασιάστηκαν από το 2010.• Στην Σλοβενία και την Κροατία τα προϊόντα της εταιρείας ηγούνται της αγοράς ζυμαρικών

Το 2013 έκλεισε για την Barilla Hellas με τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ στις χώρες που δραστηριοποιείται. Μέσω της ευρείας παρουσίας των προϊόντων MISKO σε χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, ο Καναδάς κλπ, η εταιρεία υλοποιεί σταθερά τον εξαγωγικό της προσανατολισμό. Παράλληλα, με πόλο την Ελλάδα, από το 2010, η Barilla Hellas συμπληρώνει την δυναμική της ανάπτυξη λειτουργώντας ως διοικητικό κέντρο 19 χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Σλοβενία και την Κροατία τα προϊόντα της εταιρείας έχουν κατακτήσει ηγετική θέση, ενώ στην Πολωνία οι πωλήσεις ζυμαρικών δεκαπλασιάστηκαν από το 2010.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, τη χρονιά που πέρασε, ο τζίρος της Barilla Hellas άγγιξε τα 74 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η κερδοφορία της εταιρείας έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην δυναμική πορεία στην Ελλάδα, στην αύξηση των πωλήσεων διεθνώς, καθώς και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και του κόστους παραγωγής.

Σημαντικά οφέλη προκύπτουν από τις συστηματικές επενδύσεις στις βιομηχανικές μονάδες της που υλοποιούνται με αμείωτους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, τα μερίδια της εταιρείας καθιστούν την Barilla Hellas αναμφισβήτητο ηγέτη στη εγχώρια αγορά. Η Barilla Hellas κατέχει μερίδιο αγοράς 41,1% σε όγκο και 44,8% σε αξία, προπορευόμενη κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από την δεύτερη εταιρεία. Ειδικότερα, τα προϊόντα MISKO κυριαρχούν με 34,3% μερίδιο σε αξία, και 32,3% μερίδιο σε όγκο. Η ίδια εικόνα εμφανίζεται και στο α’ εξάμηνο του 2014.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Barilla Hellas, δήλωσε ότι «Η εταιρία στοχεύει στην περαιτέρω διεθνή επέκταση με κέντρο την Ελλάδα αξιοποιώντας ανθρώπινο δυναμικό, εγκαταστάσεις και φυσικούς πόρους. Οι επενδύσεις που συνεχίζονται συστηματικά στις εγκαταστάσεις μας σε Βόλο και Θήβα, εκφράζουν την θέληση της Barilla Hellas να συμβάλει έμπρακτα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.»