ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η δίκη για τις «ματωμένες φράουλες» (pics-vid)

Συνεχίζεται η δίκη για τις «ματωμένες φράουλες» (pics-vid)

Συνεχίζεται σήμερα στα δικαστήρια της Πάτρας η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του, οι οποίοι πυροβόλησαν πέρυσι τους 28 μετανάστες εργάτες γης όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Η δίκη που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή διεκόπη δυο φορές καθώς στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρχε διερμηνέας για να μεταφράσει στους μετανάστες την ακροαματική διαδικασία όπως εξελίσσεται, ενώ στην δεύτερη περίπτωση όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έθεσαν θέμα σχετικά με τον διερμηνέα, αφού πρόκειται για Πακιστανό ενώ οι αλλοδαποί είναι Μπαγκλαντεζιανοί.

Την ίδια στιγμή, από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κατατέθηκε ένα έγγραφο με το οποίο ζητείται από τους αλλοδαπούς, με ελληνική γραφή, να εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο από τους δικηγόρους κ.κ. Καραμπεϊδη και Κερασιώτη. Την προέλευση αυτού του εγγράφου αμφισβητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, καθώς οι μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά.

Να σημειωθεί ότι έχει αλλάξει το κατηγορητήριο, καθώς η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Νωρίτερα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά και το κάλεσμα της Τοπική Επιτροπή Πάτρας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή».

Πηγή: Patrastimes

Διαβάστε επίσης:

Στις 12 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για τη Μανωλάδα