ΕΛΛΑΔΑ

Μας κάνουν πλάκα! Ελεύθεροι και οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Μας κάνουν πλάκα! Ελεύθεροι και οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, τώρα αφήνονται και οι συγγενείς του πρώην υπουργού.

Μετά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του για τους οποίους φέρεται να... αμάρτησε"εξαφανίζοντας" τα ονόματά τους με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Μετά την απολογία τους ενώπιον του αρεοπαγίτη - ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη οι συγγενείς του πρώην "τσάρου" της Οικονομίας, δηλαδή η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης αφέθηκαν ελεύθεροι και μάλιστα χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα ήταν καθόλα νόμιμα και συνεπώς δεν είχαν κανέναν λόγο να παρακινήσουν τον υπουργό να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφέθηκε χθες ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το οποίο θα αποφαίνεται εάν τελικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.