ΕΛΛΑΔΑ

Λουκέτο διαρκείας στο Μετσόβιο - Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Λουκέτο διαρκείας στο Μετσόβιο - Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

Κίνδυνος για χιλιάδες φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο ύστερα από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) να συνεχίσουν επ' αόριστον την απεργία.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κλείσιμο της εισόδου του Πολυτεχνείου και την παρεμπόδιση όσων επιχειρούν να εισέλθουν στο Ίδρυμα, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Προσέθεσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα συμπεράσματα του αξιολογητή, αλλά ότι είναι λάθος να κλείνει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και να χάνεται μία εξεταστική περίοδος, καθώς «η απώλεια εξαμήνου σημαίνει μια αστάθεια στο ίδρυμα για πάνω από τρία-τέσσερα χρόνια. Μπορεί και πέντε. Για ένα πλήρη φοιτητικό κύκλο. Το έχει ξαναπάθει αυτό το ΕΜΠ και έχει πείρα».

Την προκαταρκτική θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, ο οποίος θα διερευνήσει αν μεταξύ άλλων έχει τελεστεί το αδίκημα της παράνομης βίας.

Παραιτήθηκαν η πρόεδρος και η γγ των διοικητικών υπαλλήλων

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η Γενική Γραμματέας Έφη Φλωράκη, επειδή ζητούσαν συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μη χάσουν το εξάμηνο.

Αρκετοί διοικητικοί πάντως υποστηρίζουν ότι συνάδελφοί τους μέμφονται επειδή θέλουν μία άλλη μορφή κινητοποιήσεων και κυρίως με ανοιχτό το Ίδρυμα.

Έκκληση Λοβέρδου για να ανοίξει το ΕΜΠ

Έκκληση προς τους διοικητικούς υπάλληλους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απηύθυνε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας πως η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική.

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν τους ανήκουν τα πανεπιστήμια και τους καλώ να μην ρίχνουν λάδι στην φωτιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα».

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος για ΕΜΠ: Δεν έχω δυνατότητα να ανοίξω τα πανεπιστήμια

ΕΜΠ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί