ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Μέρισμα: Η κυβέρνηση αγνοεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών

Κοινωνικό Μέρισμα: Η κυβέρνηση αγνοεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών

Ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου του Βύρωνα για τις αδικίες στην διανομή του κοινωνικού πλεονάσματος.

Στην ανακοίνωση για κυβερνητικές ανεπάρκειες που στέρησαν από τους πολίτες τα ψίχουλα του μερίσματος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Βύρωνα:

«Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση αγνοεί τις διαμαρτυρίες των πολιτών !

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ

ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Γενικό αίτημα: Να δοθεί νέα χρονική δυνατότητα για να πάρει η φτωχολογιά, που αποκλείστηκε, τα ψίχουλα του μερίσματος

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες άνεργων και άπορων συμπολιτών μας διότι, εξ αιτίας της ανεπάρκειας των κρατικών μηχανισμών και τους αρχικούς κυβερνητικούς χειρισμούς, έχασαν την δυνατότητα να πάρουν το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» και να βάλουν μερικά ψίχουλα πάνω στο άδειο τραπέζι τους ή στα στόματα των ανήλικων παιδιών τους!

Τι θα γίνει π.χ με τις περιπτώσεις εκείνες όπου το υπουργείο Οικονομικών, εξ αιτίας τεχνικών αδυναμιών των υπηρεσιών του, δεν έχει μπορέσει ακόμα (μέχρι και σήμερα) να εκκαθαρίσει δηλώσεις εισοδήματος της περυσινής περιόδου; Πώς λοιπόν θα έπαιρναν αυτά τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής το μέρισμα, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα απαιτούσε εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση του έτους 2013; Που να την βρούνε την εκκαθαρισμένη δήλωση του 2013 αφού το κράτος του δικομματισμού δεν τους τις έχει παραδώσει μέχρι και σήμερα; Δεν φτάνει που πεινάς, φάε ακόμα μια κλωτσιά!

Δεύτερον, σύμφωνα με τον ν. 4254/2014 και την ΠΟΛ 1111/2014 (για το τεκμαρτό εισόδημα) αυτός που το 2012 ήταν εργαζόμενος αλλά το 2013 πέρασε στην ανεργία και παράδωσε τις πινακίδες του ΙΧ αυτοκινήτου του το 2013, ενώ αρχικά δεν ήταν δικαιούχους του μερίσματος, τελικά έγινε πιθανός δικαιούχος όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας στις 3/6/14 διεύρυνε τα κριτήρια. Μόλις προχθές ακόμα ανακοινώθηκε ότι θα τροποποιηθεί σχετικά η σχετική ΚΥΑ!.... Συνεπώς Ο άνεργος αυτός αποκλείστηκε από το μέρισμα διότι ήταν αναγκασμένος να υποβάλλει νόμιμα την φορολογική του δήλωση στις 2/7/ αλλά έχασε την προθεσμία υποβολής στις 30/6!...

Είναι δυνατόν όλα αυτά ( άλλα και άλλα πολλά ) να τα γνωρίζει το υπουργείο και η χορτασμένη διευθυντοκρατία των αδιάφορων υπηρεσιών του και να μην κουνάνε το δαχτυλάκι τους; Δεν ξέρει ότι όλα αυτά είναι δικές του ευθύνες, ότι θα έπρεπε να τα έχει προβλέψει; Τι έχει να χάσει άραγε η αντιλαϊκή πολιτική τους αν αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους; Με νέες στερήσεις θα πληρώσουν πάλι τις ανεπάρκειες και τις στρεβλώσεις των κυβερνητικών υπηρεσιών οι φτωχοί και οι κατατρεγμένοι; Αν τους είχε τηλεφωνήσει κανένας εφοπλιστής για καμιά νέα φοροαπαλλαγή δεν θα είχαν σπεύσει; Με ποιο δικαίωμα κυβέρνηση και υπουργείο οικονομικών δεν ικανοποιεί, αμέσως τώρα, όλα τα δίκαια αιτήματα όσων, με τις ανεπάρκειές της, αδίκησε, όταν μάλιστα, σύμφωνα με την προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών παραμένουν αδιάθετα τουλάχιστον 75 εκ. ευρώ από τα 450 εκ. που προεκλογικά δεσμεύτηκε η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ότι θα διαθέσει;»

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτή την εβδομάδα... πληρώνει άλλα 165 εκατ. ευρώ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων