ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Πενταμελής σπείρα έκανε διαρρήξεις σε σπίτια

Κέρκυρα: Πενταμελής σπείρα έκανε διαρρήξεις σε σπίτια

Συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Κάβου Λευκίμμης, πέντε άτομα ηλικίας από 15 έως 26 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, είχαν διαπράξει διαδοχικές διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.

Τα πέντε μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Σε βάρος των πέντε ημεδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, καθώς από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η κοινή, κατά περίπτωση δράση, των πέντε ημεδαπών, σε συνολικά τρεις υποθέσεις διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή του Κάβου, από τις οποίες αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, μιας διάρρηξης αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή, καθώς και μιας κλοπής δίκυκλης μοτοσυκλέτας, η οποία είχε αφαιρεθεί στις 16.06.2014 από την ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης.

Στην κατοχή των πέντε ημεδαπών βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος το κλεμμένων αντικειμένων, το οποίο επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες του.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, ενώ οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Λέσβος: Δύο συλλήψεις για γκράφιτι σε τοίχους

Ύποπτο δέμα σήμανε «συναγερμό» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου