ΕΛΛΑΔΑ

Δυνατότητες για σχέδια ελληνικών συμπαραγωγών στο market της Μπερλινάλε!

Δυνατότητες για σχέδια ελληνικών συμπαραγωγών στο market της Μπερλινάλε!

Η υποβολή σχεδίων παραγωγής ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους με προϋπολογισμό μικρότερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ισχύει κι εφέτος ως προϋπόθεση συμμετοχής για πρότζεκτς στο Berlinale Co -Production Market.

«Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα Ισπανία και Πορτογαλία, η κινηματογραφική παραγωγή έχει υποστεί τέτοια ύφεση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών που χρειάζεται τη βοήθειά μας για να ορθοποδήσει και να διατηρήσει την παρουσία της στη διεθνή αγορά», είχε δηλώσει την περασμένη χρονιά που εφαρμόστηκε πρώτη φορά το μέτρο, ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου, Ντίτερ Κόσλικ.

Η πρωτοβουλία, που έχει σκοπό να διευκολυνθούν περισσότερες ελληνικές παραγωγές με προϋπολογισμό κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να βρουν διεθνείς συμπαραγωγούς, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ντίτερ Κόσλικ, με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και τους κινηματογραφικούς παράγοντες της Ελλάδας.

«Τα σχέδια πρέπει να είναι κατάλληλα για διεθνή συμπαραγωγή και να έχουν ήδη εξασφαλίσει το 30% της χρηματοδότησης» υπενθυμίζει σχετική ανακοίνωση σήμερα, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου όπως και, ότι «από το 2004, περίπου 160 σχέδια από το Berlinale Co-Production Market έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή πάνω από 40% των επιλεγμένων έργων έγιναν ταινίες και προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και κινηματογραφικές αίθουσες».

Το Berlinale Co-Production Market αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής αγοράς με κύριους εταίρους είναι το MDM- Mitteldeutsche Medienförderung (από το 2004) και το MEDIA- Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από το 2005).

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Πενταμελής σπείρα έκανε διαρρήξεις σε σπίτια