ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής κλινικής νοσοκομείου εκβίαζε ασθενείς για «φακελάκι»

Διευθυντής κλινικής νοσοκομείου εκβίαζε ασθενείς για «φακελάκι»

- Ο καρδιοχειρουργός φέρεται να απειλούσε ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση να του δώσει 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει αλλιώς θα του έδινε εξιτήριο

- Είχε ζητήσει και από άλλον ασθενή 2.000 ευρώ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 59χρονος γιατρός, χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, καθώς φέρεται να εκβίαζε έναν ασθενή, ο οποίος μάλιστα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο καρδιοχειρουργός ζήτησε από τον ασθενή το ποσό των 2.000 ευρώ για να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία του ασθενή, στην περίπτωση που δεν θα έπαιρνε τελικά το «φακελάκι» τον απειλούσε πως θα του δώσει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η παράνομη δράση του γιατρού ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στον Ευαγγελισμό, με συμπτώματα εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη μέσα στο νοσοκομείο, απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass» (αορτοστεφανιαία παράκαμψη).

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για να πείσει τον ασθενή να του δώσει το «φακελάκι», επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

Την Τρίτη, ο γιατρός σε άλλη συνάντηση που είχε με τον ασθενή του ζήτησε να του δώσει προκαταβολικά τα 500 ευρώ, πριν δηλαδή προχωρήσει στην χειρουργική επέμβαση, η οποία τελικά θα γινόταν τις επόμενες ημέρες.

Το πρωί της Τετάρτης, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό, συγγενής του ασθενούς τού παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο γιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των 500 ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα γιατρών, υπαλλήλου του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο ασθενής δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο Νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη και άλλων ανάλογων περιστατικών αλλά και η ενδεχομένη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Πώς θα λάβετε το τελευταίο οικογενειακό επίδομα