ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα της 56χρονης 4 μήνες πριν την «σκοτώσει» η διακοπή ρεύματος

Το μήνυμα της 56χρονης 4 μήνες πριν την «σκοτώσει» η διακοπή ρεύματος

«Ραγίζουν καρδιές» τα λόγια της 56χρονης – «Δεν άκουσαν τον συναγερμό που χτυπάει από το μηχάνημά της κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα;» λένε οι γιοι της

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τον τραγικό χαμό της 56χρονης γυναίκας. Ένα «γιατί» βρίσκεται στη σκέψη όλων μας.

Οι συμπολίτες και κυρίως οι συγγενείς της αδυνατούν να πιστέψουν πως για μία διακοπή ρεύματος χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η Ευτυχία Ποποδάκη είχε στείλει το δικό της μήνυμα τέσσερις μήνες πριν «φύγει».

Το μήνυμα ανέφερε:

«Το όνομά μου είναι Ευτυχία Ποποδάκη. Είμαι άτομο με τετραπληγία 20 χρόνια. Είμαι στο κρεβάτι κι έχω μηχανική υποστήριξη από τον Ιανουάριο του 2003. Τον υπολογιστή τον χειρίζομαι με μία κάμερα υπερύθρων. Έχω μία αρρώστια που λέγεται Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS). Γεννήθηκα 30 Οκτωβρίου 1958.

Όλη μου τη ζωή ασχολιόμουν με τη γεωργία, εκτός από ενάμιση χρόνο που άνοιξα ένα ανθοπωλείο για να πουλάω τα φυτά που καλλιεργούσα μόνη μου για να μην τα παίρνουν οι έμποροι για ένα κομμάτι ψωμί. Είχα βλέπετε 3 αγόρια να μεγαλώσω. Βρήκα ένα μαγαζάκι 15 τ.μ. και έναν λογιστή. Δεν μου είπε ότι ήταν απαραίτητο να γραφώ στο Ταμείο Εμπόρων. Άνοιξα το ανθοπωλείο και νόμιζα ότι ήμουν εντάξει με εις υποχρεώσεις μου με το κράτος. Δεν με ενόχλησε κανείς. Τον Νοέμβριο του 1993 άρχισα να χάνω την ισορροπία μου και να πέφτω κάτω αδικαιολόγητα. Τον Δεκέμβριο του 1993 νοσηλεύτηκα στο Αιγινήτειο νοσοκομείο. Τότε μου έφτιαξαν τα χαρτιά οι γιατροί "για να τα καταθέσουν στο ταμείο σου" μου είπαν».

Capture

Όπως όμως φάνηκε τα αυτιά των αρμοδίων ήταν κλειστά και το συγκινητικό αλλά και συνάμα επεξηγηματικό μήνυμα της άτυχης 56χρονης δεν ελήφθη ποτέ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η 56χρονη είχε στείλει το παραπάνω μήνυμα μέσω τοπικής εφημερίδας περίπου τέσσερις μήνες πριν. Το μήνυμα αφορούσε την πλήρη διακοπή της συντάξεώς της καθώς ήταν το μοναδικό εισόδημα που διέθετε.

Αφού το μήνυμα αυτό δεν βρήκε ανταπόκριση, οι λογαριασμοί συνέχισαν να τρέχουν με αποτέλεσμα το χρέος να φτάνει τα 801 ευρώ.

Και ξαφνικά μέσα σε μία στιγμή κάποιοι αποφάσισαν να κατέβουν οι ασφάλειες χωρίς να λάβουν υπ' όψιν τους ότι η 56χρονη κρατιέται στη ζωή μέσω των μηχανημάτων υποστήριξης.

Τι ισχυρίζεται η ΔΕΗ

Την οργή του πανελληνίου έχει να αντιμετωπίσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, ουδέποτε δηλώθηκε η περίπτωση της 56χρονης για την ένταξή της στο Μητρώο των ευάλωτων πελατών και ιδιαίτερα στην κατηγορία των ατόμων που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης

Οργισμένοι οι γιοι της: «Είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες»

Οργισμένη είναι η αντίδραση της οικογένειάς της στους ισχυρισμούς της ΔΕΗ. «Γνωρίζατε από το 2003 τα προβλήματά της» λένε.

Η διακοπή του ρεύματος στο σπίτι της 56χρονης έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης από εργολαβικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ

«Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας, να ενημερώσουν τη γειτονιά ότι κόβουν το ρεύμα έτσι ώστε να τρέξουμε και να βάλουμε σε λειτουργία τη γεννήτρια. Δεν άκουσαν τον συναγερμό που χτυπάει από το μηχάνημά της κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα;» ανέφεραν με πόνο ψυχής τα παιδιά της.

«Είχαμε κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη της μητέρας μας στο Μητρώο ευάλωτων πελατών αλλά επειδή απαιτούνταν μία σειρά από έγγραφα, η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί».

Άλλος ένας τραγικός θάνατος εν καιρώ μνημονίου. Κάποιοι γνωστοί άγνωστοι έχουν αποφασίσει με καθεστώς... χούντας να αφανίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Ο τρόπος διαφέρει κάθε φορά. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο.

Χάνονται ανθρώπινες ζωές για μερικά ευρώ. Και το αυτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει ποτέ...

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τελευταίο αντίο για την 56χρονη-Οργισμένοι με τη ΔΕΗ οι πολίτες

Ανδραβίδα: «Βαριές» ποινές στους δολοφόνους του μετανάστη

ΣΟΚ στην Κω: Νεκρός ο εκδότης του «Βήματος της Κω», Γιάννης Ιωαννίδης

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Σκοτώθηκε νονός στο γλέντι από μπαλωθιά

Κόρινθος: «Έδεσε» το μεγαλύτερο καταμαράν στον κόσμο-Δείτε φωτό

Νέα Πέραμος: Εικόνες ντροπής στις κατασκηνώσεις (pic)

Οι «άπιαστες» σχολές και οι σταθερές αξίες – Πού αναμένεται πτώση των βάσεων