ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν τα λείψανα του Αγ.Βαλεντίνου στην Μυτιλήνη (βίντεο)

Επιστρέφουν τα λείψανα του Αγ.Βαλεντίνου στην Μυτιλήνη (βίντεο)

Τα εγκαίνια του Καθολικού Ναού της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, γνωστού ως Φραγκοκλησιάς, στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή το πρωί. Εκεί θα μεταφερθεί με αφορμή τα εγκαίνια του ναού-μνημείου, τμήμα των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο βρισκόταν στη Λέσβο μέχρι και το 1990 και για τουλάχιστον 200 χρόνια.

Τότε μεταφέρθηκαν από τον εφημέριο φραγκισκανό μοναχό π. Τορκουάτο Μορίνι στην Αθήνα και τη Ρώμη. Ας σημειωθεί ότι οι φραγκισκανοί μοναχοί τότε πούλησαν και τα κτήρια που περιβάλλουν την εκκλησία και αποτελούσαν την Καθολική Μονή της Μυτιλήνης.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν πρωτοστατούντος του αρχιεπισκόπου Παντός Αιγαίου της Καθολικής Εκκλησίας κ. Νικολάου, ενώ θα παρίσταται φυσικά και ο π. Λέων, ο οποίος θα είναι ο μόνιμος καθολικός ιερέας της Μυτιλήνης.Τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου θα φτάσουν στο ναό με λιτανεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το ξενοδοχείο «Λέσβιον» και διαμέσου των οδών Παύλου Κουντουριώτη, Αλκαίου και Ερμού θα καταλήξει στον Καθολικό Ναό, όπου θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική θεία λειτουργία.

πηγη Αγιορείτικο Βήμα

Διαβάστε επίσης

Tελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων οπλιτών στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (βίντεο)