ΕΛΛΑΔΑ

Επτά οι παιδόφιλοι - Έρχεται καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία

Επτά οι παιδόφιλοι - Έρχεται καμπάνια ενημέρωσης στα σχολεία

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που φέρνουν στο φως τα υπουργεία Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως για τη δράση των παιδόφιλων στη χώρα μας.

Ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον διευθυντή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη και τον Υπουργό Δημόσιας τάξης, Βασίλη Κικίλια έκανε λόγο για πάνω από 7 παιδόφιλους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα απομακρυνθούν από την εκπαίδευση.

Οι τέσσερις υπηρετούσαν στην Αθήνα και οι υπόλοιποι στην επαρχία, ενώ στο σύνολό τους θα έχουν απομακρυνθεί από την εκπαίδευση μέχρι και την Παρασκευή.

«Ούτε ο Πάπας δεν θα μπορέσει να τους κρατήσει στην εκπαίδευση», ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας.

Πρόκειται για περιπτώσεις όπως του καθηγητή γυμνασίου της Γλυφάδας, του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, τριών δασκάλων σε δημοτικά σχολεία του Ρεθύμνου, του Κιλκίς και της Δράμας αλλά και ενός διοικητικού υπάλληλου του υπουργείου Παιδείας ο οποίος συμμετείχε και σε διαγωνισμό για αξιολογητής βιβλίων.

Ο υπουργός ερωτηθείς για καθηγητή Πανεπιστημίου της Πάτρας που ήταν παιδόφιλος και ξανά μπήκε στο εκπαιδευτικό σύστημα, απάντησε πως «πριν είκοσι μέρες έγινε αυτό και ο εκπαιδευτικός είναι σε αργία» καθώς και ότι έχει υπογράψει ήδη δύο απολύσεις περιπτώσεων που έχουν πάει στη Δικαιοσύνη και έχουν τελεσιδικήσει.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα cyber kid που εγκαθίσταται σε 600 σχολεία της χώρας προκειμένου να υπάρχει ασφαλής περιήγηση για τα παιδιά. Όπως ενημέρωσαν μέχρι τον Απρίλιο θα έχει εγκατασταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστια αναστάτωση στο χώρο της Εκπαίδευσης: Επτά οι παιδόφιλοι