ΕΛΛΑΔΑ

To Νewsbomb στον καταυλισμό των Ρομά (pics&vid)

To Νewsbomb στον καταυλισμό των Ρομά (pics&vid)

«Θέλουν να γκρεμίσουν σπίτι στο οποίο ζει οικογένεια με τρία παιδιά», καταγγέλλει κάτοικος του καταυλισμού

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, πύρινα οδοφράγματα και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μεσογείων. Με αυτό τον τρόπο Ρομά του καταυλισμού στο Χαλάνδρι, αντέδρασαν στην εισαγγελική απόφαση για την κατεδάφιση του οικισμού και της μετεγκατάστασής τους στο όρος Πατέρας.

Από τα ξημερώματα η Λ. Μεσογείων από το Νομισματοκοπείο έως το ύψος της Αγίας Παρασκευής θύμιζε «πεδίο μάχης».

Οι κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά «ξεχύθηκαν» στους δρόμους, προκειμένου να φωνάξουν ένα μεγάλο «όχι» στην κατεδάφιση, καταγγέλλοντας πως στα σπίτια που θέλουν να κατεδαφίσουν ζουν οικογένειες.

mesogeion1

"Έρχονται να κατεδαφίσουν χωρίς να βρουν μία κατάλληλη λύση"

«Θέλουν να γκρεμίσουν σπίτι στο οποίο ζει οικογένεια με τρία παιδιά», λέει συγκεκριμένα στο Newsbomb.gr Ρομά που ζει εδώ και 45 χρόνια στον συγκεκριμένο καταυλισμό.

"Όταν ήρθε η πολεοδομία για αυτοψία στο σπίτι δεν υπήρχε κανείς. Έτσι εκτίμησαν πως είναι εγκαταλελειμμένο. Δεν είναι όμως. Ζει οικογένεια με τρία παιδιά.
Είμαστε 45χρόνια εδώ και έρχονται χωρίς να έχουν βρει την κατάλληλη λύση".

mesogeion2

Αναστέλλεται η λύση της μετεγκατάστασής τους στο όρος Πατέρας

Λίγο πριν από τις 13:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι, ωστόσο οι συζητήσεις των εμπλεκομένων με την απομάκρυνση των αθιγγάνων από την περιοχή συνεχίζονται, καθώς όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, φαίνεται να αναστέλλεται η λύση της μετεγκατάστασής τους στο όρος Πατέρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και εισαγγελέας, ο κ. Ρούσσος φέρεται ότι εξέφρασε αίτημα με το οποίο ζητούσε να μην επέμβουν σήμερα και μέχρι να βρεθεί λύση οι αστυνομικές δυνάμεις στον καταυλισμό. Αίτημα το οποίο, συμμερίζεται και ο κ. Αγγελάκας.

Σε κάθε περίπτωση, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει λύση για τα 12 κτίσματα που ήταν προς κατεδάφιση, με τους μεν αθιγγάνους και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να υποστηρίζουν ότι αυτά κατοικούνται κανονικά και τις εκθέσεις της πολεοδομίας να καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα.

Έπειτα και από τη σημερινή σύσκεψη των αρμοδίων φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά και θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον καταυλισμό.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα, το ρεύμα της Μεσογείων προς Αθήνα παραμένει κλειστό.

Διαβάστε επίσης:

Επεισοδιακή εκκένωση καταυλισμού Ρομά στο Χαλάνδρι (vid)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον καταυλισμό των Ρομά

Ρoή Ειδήσεων