ΕΛΛΑΔΑ

Στο «πόδι» τα Χανιά για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Στο «πόδι» τα Χανιά για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Έντονες αντιδράσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει στα Χανιά η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης», με τους τοπικούς φορείς, ο ένας μετά τον άλλον, να στρατεύονται ενάντια στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.

Ήδη ο Δήμος Χανίων επεξεργάζεται σχέδιο ώστε να δημιουργηθεί επενδυτικό σχήμα το οποίο θα αγοράσει τις εγκαταστάσεις και θα εγγυάται το δημόσιο χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», σε συνάντηση φορέων της περιοχής στο Επιμελητήριο Χανίων εγκρίθηκε η σύσταση 15μεκούς συντονιστικής επιτροπής με συμμετοχή δημάρχων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών, Συλλόγων Ξενοδόχων, Εργατικού Κέντρου καθώς και εκπροσώπους από το Ρέθυμνο. Παράλληλα, ο Δικηγορικός Σύλλογος από κοινού με τους νομικούς εκπροσώπους του Δήμου Χανίων και της ΠΕ Χανίων θα μελετήσουν τη δικαστική προσφυγή.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΧ Χρήστος Μυλωνάκης έκανε λόγο για «δωρεάν παραχώρηση» και όχι « ιδιωτικοποίηση» του αεροδρομίου Χανίων, που πρέπει άμεσα να αποτραπεί.

Την ανάγκη «να παγώσουμε τη διαδικασία , ώστε να μην προχωρήσει η πώληση, μέχρις ότου υπάρξουν πολιτικές αλλαγές και η επόμενη κυβέρνηση την ακυρώσει» ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αγοροστάκης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αεροδρόμιο που μας φέρνει έσοδα ετησίως 12 εκατ. ευρώ και η τιμή της εκκίνησης της πώλησής του ξεκινά από τα 30 εκατ. ευρώ και για το οποίο γίνονται έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρέλα, για νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία αυτή η πώληση. Πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε μαζί και με φορείς από τα 14 συνολικά αεροδρόμια που πωλούνται, ώστε να παλέψουμε μαζί» δήλωσε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Όλος ο κόσμος μιλάει για την Περσεφόνη και το μυστικό της