ΕΛΛΑΔΑ

Ζαρκάδι εγκλωβίστηκε σε αυλή στις Σέρρες!

Ζαρκάδι εγκλωβίστηκε σε αυλή στις Σέρρες!

Παρέα ένα ζωηρό... ζαρκάδι που είχε εγκλωβισθεί στην αυλή της είχε μια γυναίκα σε ημιορεινό χωριό των Σερρών, η οποία ειδοποίησε την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και το Δασαρχείο Νιγρίτας για τη διάσωσή του.

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένη κάτοικος του χωριού Τριανταφυλλιά Σερρών είδε με έκπληξη να έχει μπει μέσα στην αυλή της οικίας της ένα ενήλικο ζαρκάδι. Ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές και αμέσως έσπευσε στο χωριό κλιμάκιο, αποτελούμενο από δασολόγο και δασοφύλακα του Δασαρχείου Νιγρίτας και τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

«Το ζαρκάδι είχε μπει στην περιφραγμένη αυλή και δεν μπορούσε να βγει. Ήταν ιδιαίτερα ανήσυχο αλλά καταφέραμε να το ακινητοποιήσουμε με προσεκτικές ενέργειες και να το εξετάσουμε, στη συνέχεια, για τυχόν πληγές ή άλλα τραύματα. Αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του, αποφασίσθηκε η μεταφορά του και η απελευθέρωσή του σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, 15 χιλιόμετρα έξω από το χωριό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασολόγος- περιβαλλοντολόγος, διευθυντής υποστήριξης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης Κυριάκος Σκορδάς.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο χωριό επισκέπτονται συχνά ζαρκάδια, αφού τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί άλλα τρία περιστατικά από ζώα που εμφανίστηκαν σε αυλές σπιτιών!

Σημειώνεται ότι το ζαρκάδι είναι είδος μη θηρεύσιμο και επιτρέπεται το κυνήγι του μόνο σε ελεγχόμενες περιοχές.