Απαγορεύθηκε το κολύμπι και το ψάρεμα στον κόλπο του Ηρακλείου

Newsroom Newsroom

Απαγορεύθηκε το κολύμπι και το ψάρεμα στον κόλπο του Ηρακλείου

Απαγορεύθηκε, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και ύστερα από εισήγηση ης Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΕ Ηρακλείου για την προστασία της δημόσια υγείας, η κολύμβηση και η αλιεία ψαριών, εδώδιμων οστρακοειδών και εχινόδερμων (αχινών) στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ηρακλείου από τα Λινοπεράματα Δήμου Μαλεβιζίου έως τον Λιμένα Ηρακλείου και σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων από την ακτή.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω απόρριψης διάμεσου του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου ανεπεξέργαστων αστικών λυμάτων σε αυτόν.

Στις περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση επιβάλλεται να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «Νερά ακατάλληλα για κολύμβηση» με τη φροντίδα των αρμόδιων φορέων (Ο.Τ.Α., Λιμενικών Ταμείων) και με την επίβλεψη των Λιμενικών Αρχών.

Η παρούσα απαγόρευση ισχύει μέχρι εκδόσεως νεότερης απόφασης , μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΕ Ηρακλείου , και αφού πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων των δειγμάτων του θαλάσσιου ύδατος, μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας ΕΕΑ του Δήμου Ηρακλείου.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved