ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας τα σκουπίδια της Τρίπολης

Στο ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας τα σκουπίδια της Τρίπολης

Αποδεκτό έγινε το αίτημα του δήμου Τρίπολης για την εναπόθεση πέντε χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στον περιφερειακό ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Με απόφαση του φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ, έγινε αποδεκτό το αίτημα του δήμου «επιδεικνύοντας» όπως αναφέρει, «κοινωνική ευθύνη και πρόσωπο ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το δήμο Τρίπολης» ενώ όρισε στα 25 ευρώ ανά τόνο την τιμή διάθεσης των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μήνυση των κατοίκων Λεβιδίου

Παράλληλα, ομάδα κατοίκων του Λεβιδίου, οι οποίοι αντιδρούν στην ταφή των σκουπιδιών της Τρίπολης στον παλαιό ΧΑΔΑ στη θέση Μαγούλα, κατέθεσαν μήνυση κατά του δήμου Τρίπολης, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Παρασκευής (27/02/2015) για την απόθεση των σκουπιδιών εκεί.

Ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι η περιοχή έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο Natura 2000 όπου δεν επιτρέπεται η λειτουργία ΧΑΔΑ και ότι υπάρχει προσπάθεια να τεθεί σε επαναλειτουργία η παλιά χωματερή.

Την Παρασκευή (06/04/2015), δεκαεπτά φορείς της Αρκαδίας έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Τρίπολη στην Τρίπολη για την απομάκρυνση των σκουπιδιών ενώ θα πραγματοποιηθεί και στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και την ΕΛΜΕ Αρκαδίας προκειμένου όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Σχετικές ειδήσεις