ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» οι δομές φιλοξενίας παιδιών

Στο «κόκκινο» οι δομές φιλοξενίας παιδιών

Σε οριακή κατάσταση έχουν φτάσει τα κέντρα φιλοξενίας και προστασίας παιδιών.

Αιτία είναι η υποχρηματοδότηση, ωστόσο οι αιτήσεις για την στέγαση περισσότερων παιδιών, αυξάνονται διαρκώς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα «Παιδικά Χωριά SOS» έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν μόλις πέντε παιδιά για τους επόμενους μήνες.

Η οικονομική στήριξη και οι δωρεές προς τα τα Παιδικά Χωριά «SOS» βαίνουν μειούμενες εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας.

Στα σπίτια του «Χωριού» διαμένουν αυτή τη στιγμή 200 παιδιά, δηλαδή ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να φιλοξενηθεί. Ωστόσο, εκκρεμούν ακόμα 54 αιτήσεις, οι οποίες δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνουν αποδεκτές.

Αντίστοιχη «ασφυξία» επικρατεί και στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι θέσεις είναι κορεσμένες και μάλιστα διαμένουν περισσότερα παιδιά απ’ όσα προβλέπει η δυναμική των δομών.

Για την ακρίβεια, φιλοξενούνται 335 παιδιά, ενώ η πρόβλεψη είναι για 279. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκε απολύτως αναγκαίο να απομακρυνθούν τα παιδιά από τα σπίτια τους και ως εκ τούτου έγινε υπερβαση της χωρητικότητας.

Με δωρεές συντηρείται η Στέγη Θηλέων

Με δωρεές πολιτών, φορέων, προσφορές από τα τοπικά καταστήματα και -σε μεγάλο βαθμό – εθελοντική εργασία επιστημόνων, στηρίζεται και συντηρείται η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου, Άγιος Αλέξανδρος.

Στη Στέγη φιλοξενούνται 15 άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα κορίτσια, ωστόσο τα αιτήματα από κοινωνικούς λειτουργούς νοσοκομείων για τη φιλοξενία και άλλων κοριτσιών είναι πολλά. Ωστόσο απορρίπτονται, καθώς δεν υπάρχουν οι πόροι.

Βοήθεια για τα παιδιά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Η οξυμένη οικονομική κρίση έχει άμεσες επιπτώσεις στα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιεί πρόγραμμα αρωγής παιδιών και βρεφών που ανήκουν σε οικογένειες από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Αναρρωτήριο Πεντέλης και παρέδωσε, με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, 1.800 συσκευασίες παιδικών τροφών, εκατοντάδες τεμάχια με βρεφικό γάλα σε σκόνη καθώς και προϊόντα υγιεινής για βρέφη.

Σχετικές ειδήσεις