ΕΛΛΑΔΑ

«Πνίγονται» δήμοι των Σερρών – Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές

«Πνίγονται» δήμοι των Σερρών – Μάχη με το χρόνο δίνουν οι Αρχές

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δήμου Βισαλτίας, στο νομό Σερρών, οι οποίοι δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να σώσουν τα ζώα και τις καλλιέργειές τους, που "πνίγουν" ώρα με την ώρα τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

Μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης, η στάθμη της οποίας "έχει ξεπεράσει τα όριά της κι έφτασε στα 36,36 μέτρα", σύμφωνα με τη δήμαρχο Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα η κατάσταση "είναι ανεξέλεγκτη" καθώς ο Στρυμόνας κατάφερε να σπάσει το προστατευτικό ανάχωμα του Αχινού και να διεισδύσει στον κάμπο της περιοχής.΄

"Πλημμυρίζουμε συνέχεια, το νερό καταστρέφει ό,τι βρει μπροστά του. Χάνονται καλλιέργειες μέχρι τα Ίβηρα και ακόμη δεν είδαμε τίποτα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δουβίτσα, ενώ την ίδια ώρα μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών βρίσκονται, από νωρίς το πρωί, στην περιοχή και πραγματοποιούν υψομετρικές μετρήσεις της στάθμης του νερού.

"Έρχεται πολύ νερό. Η λίμνη Κερκίνη δέχεται 500 κυβικά νερό ανά δευτερόλεπτο. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Αναμένουμε το μεσημέρι τα χειρότερα" είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Βισαλτίας, εκτιμώντας πως "αν συνεχιστεί η ροή των υδάτων μπορεί να κινδυνεύσει και ο οικισμός του Φλάμπουρου, που βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τη στάθμη του νερού".

"Κλείσαμε όλους τους αγροτικούς δρόμους και τα κανάλια για να μην επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν αγρότη ή κτηνοτρόφο, γιατί αν έρθει μεγαλύτερος όγκος νερού θα τους χάσουμε" υπογράμμισε η κ. Δουβίτσα.

Από χθες το μεσημέρι, ο Δήμος Βισαλτίας, σε συνεργασία με το στρατό, υψώνουν αναχώματα, δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας γύρω από τις κτηνοτροφικές μονάδες που κινδυνεύουν άμεσα να "πνιγούν".

Σχετικές ειδήσεις