ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το δίχρονο μωρό τους και γλίτωσαν τα ισόβια

Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το δίχρονο μωρό τους και γλίτωσαν τα ισόβια

Η υπόθεση της κακοποίησης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Δεκέμβρη του 2010: Οι γονείς που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου το 23 μηνών μωρό τους, είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από το Δικαστήριο Αμαλιάδας. Σήμερα, τέσσαρα και πλέον χρόνια μετά, η απόφαση του Δικαστηρίου να μειώσει την ποινή τους διχάζει.

Έσπασαν τα ισόβια για τους γονείς που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το μόλις 23 μηνών βρέφος τους. Το ζευγάρι είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 4 χρόνια φυλάκισης από το Δικαστήριο Αμαλιάδας και είχε ασκήσει έφεση.

Η 40χρονη υποστήριξε πως ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και παραδέχθηκε πως αρκετές φορές χτυπούσε το παιδί της, αν και χωρίς πρόθεση να του κάνει κακό, όπως είχε δηλώσει.

Ο άνδρας και πατέρας άλλων δύο παιδιών υποστήριξε πως δεν είχε κακοποιήσει το παιδί του. Σύμφωνα, όμως, με το κατηγορητήριο το ζευγάρι είχε ξυλοκοπήσει το παιδί μέχρι θανάτου.

Ο πατέρας είχε μεταφέρει το παιδί στο Καραμανδάνειο μία μέρα μετά, όμως ήταν ήδη αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τελικά το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο πατέρας καταδικάστηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη και η μητέρα σε 22.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχετικές ειδήσεις