ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας στην πλατεία Σύνταγματος (photos)

Συγκέντρωση κατά της λιτότητας στην πλατεία Σύνταγματος (photos)

Παλλαϊκό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από την ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε».

Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην πλατεία από τις νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (21/6/2015) ενώ σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ που απεύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες.

Ο κόσμος έδωσε για ακόμη μία φορά δυναμικό «παρών» στηρίζοντας την ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές. Παράλληλα διαμηνύσαν πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα λιτότητας.

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους διακόπηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλήτηρίου, ενώ το «παρών» έδωσαν και κυβερνητικά στελέχη του κυβερνών κόμματος ενώ αρκετοί ήταν οι διαδηλωτές που ανέβηκαν στο περιστύλιο της Βουλής.

2316548

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τις διαδηλώσεις αλληλεγγύης

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων και προσθέτει ότι από την Αθήνα ως το Βερολίνο, και από το Όσλο ως τη Βιέννη, η πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

2316690

Επισημαίνει επίσης, ότι κοινωνικά κινήματα, μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του να χαράξει μία άλλη δημοκρατική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας έτσι ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα που αντηχεί στους δρόμους δεκάδων πόλεων, διαλύοντας φόβους, μισαλλοδοξίες, γκρεμίζοντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, απαντώντας σε εκβιασμούς, τιμώντας, έτσι, τις πραγματικές αξίες της Ευρώπης.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

thesd

Πολίτες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των δανειστών, έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ

Με κεντρικό σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ενάντια στο «μονόδρομο της λιτότητας» όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».

Σημειώνεται ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πόλεις του εξωτερικού.

Σχετικές ειδήσεις