ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στη Λακωνία (photos)

Μεγάλες καταστροφές από την πυρκαγιά στη Λακωνία (photos)

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ουσιαστικό ενεργό μέτωπο, εκτός από κάποιες εστίες στην κορυφογραμμή του βουνού - 40 περίπου καμένες κατοικίες - Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης.

Σε όλη την περιοχή παραμένει, πάντως, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί για πλήρη έλεγχο της φωτιάς και περιπολεί για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, αντικαταστάθηκαν πολλοί στύλοι της ΔΕΗ, ενώ αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί, ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.
Παράλληλα, οι γέροντες επέστρεψαν στο γηροκομείο από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν μετά την εκκένωση του ιδρύματος χθες και σιγά - σιγά η περιοχή αρχίζει να επιστρέφει στους ρυθμούς της καθημερινότητας, μετρώντας ταυτόχρονα τις μεγάλες πληγές που άφησε στο πέρασμά της η καταστροφική φωτιά…

«Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολύ μεγάλες καταστροφές στη ζωική παραγωγή, στην κτηνοτροφία δηλαδή και στις καλλιέργειες των κατοίκων», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρίστος Σπίρτζης, στην ΕΡΤ αναφορικά με την πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας, συμπληρώνοντας:

«Υπάρχουν καταστροφές και σε κτίρια, ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλες. Μέχρι στιγμής έχουμε από πληροφορίες, στους οικισμούς περίπου 40 κατοικίες να έχουν καεί και για αυτό τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο, συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος και οι υπηρεσίες να συνδράμουν στους πολίτες».

Καταλήγοντας, ο κ. Σπίρτζης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι σε επικοινωνία, με τον αρμόδιο υπουργό για να συνδράμει το κράτος τουλάχιστον στις πρώτες ημέρες, όσον αφορά τουλάχιστον στην παροχή ζωοτροφές, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να προστατεύσουν τις περιουσίες και την παραγωγή τους.

Σχετικές ειδήσεις