ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι

Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την Αθήνα οι κάτοικοι για τις διακοπές του Αυγούστου.

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ - ΦΥΓΕΙ… ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Τα… μπάνια του λαού είναι σε πλήρη εξέλιξη και το «κλεινόν άστυ» έχει πλέον αδειάσει.

Η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι πλέον πολύ πιο εύκολη καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου έχουν φύγει για την επαρχία.

Είναι από τις λίγες ευκαιρίες που έχεις για να δεις το πρόσωπο της Αθήνας χωρίς ανθρώπους, χωρίς αυτοκίνητα, σχεδόν έρημη. Ο Αύγουστος άλλωστε είναι ο μήνας που η Αθήνα νιώθει… μόνη.

Από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι αυξημένη χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με χιλιάδες πολίτες να επιλέγουν το αεροπλάνο για να κατευθυνθούν προς τα ελληνικά νησιά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν προορισμούς τους εξωτερικού.

Την… τιμητική τους ωστόσο έχουν τα πλοία. Στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί του Σαββάτου επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η ουρά των αυτοκινήτων που ετοιμάζονταν να μπουν στα καράβια ξεπερνούσε τις πύλες του λιμανιού, ενώ και στους δρόμους του Πειραιά η κίνηση των οχημάτων διεξάγονταν με δυσκολία, ακόμα και τα ξημερώματα.

Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει από τις 16 - 17 Αυγούστου και σταδιακά η πρωτεύουσα θα γεμίσει ξανά.

Σχετικές ειδήσεις