ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένουν στις στοές οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας

Παραμένουν στις στοές οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας

Είκοσι ώρες παραμένουν «αυτοεγκλωβισμένοι» στις στοές, εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι μεταλλωρύχοι διαμαρτύρονται για το σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας συμπληρώνουν 20 ώρες στις στοές, με τις στολές εργασίας τους και τον εξοπλισμό τους.

Αρχικά κατέβηκαν χθες Δευτέρα (24/8) περίπου πενήντα άτομα αλλά πλέον ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστου Ζαφειρούδα, καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Τρίτη το πρωί, έσπευσαν στο πλευρό τους.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαφειρούδας, «η κεντρική στοά έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, σε βάθος πάνω από τριακόσια πενήντα μέτρα, δεν έχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία, πολλά νερά, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κατάσταση σε αυτό το περιβάλλον».

Παράλληλα, στους χώρους δουλειάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας υπέγραψαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, μέχρι στιγμής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειοψηφία του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σε αργότερα την Τρίτη στην Ολυμπιάδα και για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους, καθώς και για να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Σχετικές ειδήσεις