ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά της Πάτρας - Πληροφορίες για ένα καμένο σπίτι (photos-videos)

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά της Πάτρας - Πληροφορίες για ένα καμένο σπίτι (photos-videos)

Αρκετές ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στον περιφερειακό της Πάτρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις φαίνεται ότι καταφέρνουν να κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες.

Σε ύφεση βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 12.30 στον περιφερειακό της Πάτρας, μεταξύ των Άνω Συχαινών και της Βούντενης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν υπό ολικό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση και κατόπιν να την σβήσουν τελείως.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να σώσουν σπίτια τα οποία κινδύνευσαν όταν οι φλόγες περνούσαν μέσα από τη Βούντενη και τα Άνω Συχαινά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, το μεγάλο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη φωτιά ήταν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις που έκαναν το έργο των πυροσβεστών δυσκολότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπέστη ζημιές ή κάηκε ολοσχερώς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης αυτής φωτιάς, συμμετείχαν 23 οχήματα, 40 πυροσβέστες, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 υδροφόρες δήμων καθώς και 4 καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημά τους εγκλωβίστηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αμφότεροι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον έναν από τους πυροσβέστες, ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Ο δεύτερος που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι σε καλαμιές σε περιοχή μεταξύ των Άνω Συχαινών και της Βούντενης, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας -η οποία και έκλεισε άμεσα- και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής.

Σύντομα ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς πλησίασε κατοικημένη περιοχή και πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια στην περιοχή της Βούντενης.

Σχετικές ειδήσεις