ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αιγαίο: Ξεκινά η ταυτοποίηση των 34 θυμάτων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Τραγωδία στο Αιγαίο: Ξεκινά η ταυτοποίηση των 34 θυμάτων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι

Ο τραγικός επίλογος του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι, αναμένεται να γραφτεί σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Οι συγγενείς των 34 θυμάτων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά, του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, κατέφθασαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με την βοήθεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου στο νοσοκομείο της πόλης.

Συνολικά κατέφθασαν από την Λέρο 47 συγγενείς με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε όλα τα έξοδα για την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νησιού. Επίσης στη Ρόδο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ήδη διαμένουν κατέφθασαν την Τρίτη και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Στο λιμάνι της Ρόδου βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους.

Στο μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προσήχθησαν προκειμένου να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος οι πέντε Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές - χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους που ναυάγησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 34 άνθρωποι.

Και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σχετικές ειδήσεις