ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: Τρεις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (photos)

Κερατσίνι: Τρεις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (photos)

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις συγκεντρώσεις στην περιοχή του Κερατσινίου για την μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα βρίσκεται πλήθος κόσμου, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν λουλούδια και κεριά.

Οι πορείες ξεκίνησαν στις 19:00 περίπου το απόγευμα με κατεύθυνση προς την πλατεία Λαού ενώ κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η οδός Παναγή Τσαλδάρη. Κατά τη διάρκεια της πορείας δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις από ομάδες που προέβησαν σε υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια καθώς άγνωστοι πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται περιμετρικά των συγκεντρώσεων.

avra

Οι συγκεντρώσεις διοργανώνονται από αντιφασιστικές συγκεντρώσεις καθώς και συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

Νωρίτερα το πρωί ο δήμαρχος Κερατσινίου, Χρήστος Βρεττάκος τόνισε σε δήλωσή του:«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση».

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών

Επεισόδια ξέσπασαν στις 20:00 περίπου το απόγευμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο Κερατσίνι.

Ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχει στήσει πύρινα οδοφράγματα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κλειστός.

Επιπλέον οι κουκουλοφόροι πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Η Χρυσή Αυγή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα πριν από δύο χρόνια στο Κερατσίνι, υποστηρίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει ποινική υπόθεση για την υπόθεση.

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε» ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real Fm ο γραμματέας της οργάνωσης.

«Αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει, αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε για τον Τεμπονέρα και για τον Λαμπράκη;» συνέχισε.

«Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται επειδή ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά.

Σχετικές ειδήσεις