ΕΛΛΑΔΑ

Adventure Film Festival: Από τα Αντικύθηρα μέχρι τα Ιμαλάια και τον κόσμο όλο!

Adventure Film Festival: Από τα Αντικύθηρα μέχρι τα Ιμαλάια και τον κόσμο όλο!

Εάν θέλετε να συναντήσετε ανθρώπους που έχουν κατακτήσει τα Ιμαλάια ή το Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία και έχουν ζήσει με φυλές στη ζούγκλα της Δυτικής Παπούα ή βουτούν και ερευνούν το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, αρκεί να επισκεφθείτε το Adventure Film Festival!

Είναι το μοναδικό Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας. Διαθέτει δύο ισχυρά κίνητρα: τα ανθρώπινα όνειρα και την διαρκή ανάγκη για εξερεύνηση. Με φόντο τα ομορφότερα τοπία του πλανήτη καταγράφονται συγκλονιστικές εικόνες και περιγραφές για την ανθρώπινη αντοχή, τις δεξιότητες και το αθλητικό πείσμα.

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 31 Οκτωβρίου 2015 στο Κολλέγιο Αθηνών. Θα διαρκέσει μέχρι και την 1η Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Adventure Film Festival μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη προβολή στη χώρα μας κινηματογραφικών ταινίων (10 Minutes, Mile for Mile, A Line across the Sky κλπ) όπου η δύναμη του ανθρώπου και τα στοιχεία της φύσης είναι οι πρωταγωνιστές ενός συγκλονιστικού πεδίου δράσης.

Επιπλέον, σημαντικοί Ελληνες φωτογράφοι (Μπάμπης Γκιριτζιώτης, Δημήτρης Μαρουλάκης, Αλέκος Ασημακόπουλος) θα σας ταξιδέψον μέσα από μία συναρπαστική Έκθεση Φωτογραφίας στις ομορφότερες «στιγμές» της Ελλάδας και του κόσμου.

maroulakis copy

Αλήθεια, όμως, πως νιώθει ένας άνθρωπος που επανειλλημμένα έχει αγγίξει τα σωματικά και πνευματικά όρια;

Σύγχρονοι θρύλοι του ορεινού και θαλάσσιου αθλητισμού θα μιλήσουν στο κοινό για τις περιπέτειες τους που όλες τους κρύβουν πολύτιμα ηθικά διδάγματα.

tsoukias

Εκεί θα βρίσκεται ένας σπουδαίος ορειβάτης, ο Μιχάλης Τσουκιάς. Αρχηγός της πρώτης Ελληνικής Αποστολής στα Ιμαλάια το 1985 και με πολλές ορειβατικές αποστολές στο βιογραφικό του: στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική, θα μιλήσει για τις «εμπειρίες μιας ζωής στα βουνά και στα λαγκάδια». Είναι ο ιδρυτής της τουριστικής επιχείρησης υπαίθριων δραστηριοτήτων Trekking Hellas.

bourazanis

Ο Δημήτρης Μπουραζάνης θα περιγράψει το «ταξίδι προς το άγνωστο Vol Bivouac». Εκπαιδευτής, οδηγός Βουνού με συμμετοχή σε τέσσερις ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια. Εκανε την πρώτη ελληνική επανάληψη της βόρειας ορθοπλαγιάς του Eiger, δύο διαδρομές στην βόρεια ορθοπλαγιά του Matterhorn, χειμερινή στην βορεινή ορθοπλαγιά των Droites και πολλές ακόμη διαδρομές σε Ελλάδα, Άλπεις κλπ. Εδώ και 15 χρόνια χρόνια πετάει με αλεξίπτωτο πλαγιάς και έχει την μεγαλύτερη ανοιχτή απόσταση με αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Ελλάδα.

Η ομιλία του Νίκου Μαγγίτση έχει θέμα: «7 summits» – Πολυπολιτισμικός ορειβατικός στόχος. Είναι από τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο με δέος. Οταν έχει γνωρίσει λαούς και φυλές ανά τον πλανήτη, έχει ζήσει μαζί τους και έχει μάθει από αυτούς. Οταν έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία πεζοπορική αποστολή σε Βόρειο και Νότιο Πόλη, τότε μιλάμε για ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι μιας συναρπαστικής ανθρώπινης -σωματικής και πνευματικής- δοκιμασίας που ξεκίνησε το 1994 από το Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία και ολοκληρώθηκε το 2008 στη ζούγκλα της Δυτικής Παπούα. Για τον ίδιον, η επίτευξη του στόχου δεν είναι κάτι απλό. Προϋποθέτει αφοσίωση, αυταπάρνηση, εξειδίκευση, επιμονή και υπομονή.

sotiriou

Σημαντική θεωρείται η παρουσία στο Adventure Film Festival και του Αλέξανδρου Σωτηρίου, εκπροσώπου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας επιστημονικής έρευνας και εκπαίδευσης «ΑΡΓΩ», συνεργάτης του ωκεανογραφικού κέντρου του Woods Hole και μέλους της ερευνητικής ομάδας που δραστηριοποιείται στο αρχαίο ναυάγιο των Αντικυθήρων από το έτος 2012. Ο τίτλος της ομιλίας του, δημιουργεί προσδοκίες: «Επιστημονικές καταδύσεις στα Αντικύθηρα: Εφαρμόζοντας μαθήματα μιας ζωής».

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Adventure Film Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ:

Σχετικές ειδήσεις