ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Ξεπερνούν τις 15.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Μυτιλήνη: Ξεπερνούν τις 15.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Ενώ η Λέσβος περιμένει σήμερα τηνεπίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρακαι του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στο λιμάνι του νησιού η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποκλειστεί στο νησί καθώς συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η οποία κρατά δεμένα στα λιμάνια όλα τα πλοία.

Το μεσήμερι της Πέμπτης (5/11) η Ομοσπονδία θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να καθορίσει το μέλλον της κινητοποίησής της αλλά και να συζητήσει και πάλι την πιθανότητα εξαίρεσης των πλοίων για τη μεταφορά προσφύγων.

Εν τω μεταξύ όσοι από τους πρόσφυγες έχουν την οικονομική δυνατότητα, διαμένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της ευρύτερης περιοχής ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες και παιδιά μένουν στους δρόμους, σε δημόσιους χώρους και πάρκα και σε σκηνές στο χώρο του λιμανιού της πόλης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τόνισε ότι ενώ αντιλαμβάνεται το δίκαιο των αιτημάτων των ναυτεργατών, εν τούτοις θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι όμηροι των αιτημάτων τους ούτε οι χιλιάδες των μεταναστών, ούτε οι τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να εξετάσει τη λύση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις