ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη (photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη (photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος που πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη «αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

«Η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια», κατά την Ομοσπονδία.

Οι Πόντιοι εκφράζουν επίσης τη διαμαρτυρία τους για την αφαίρεση του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός»α πό τη διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του μοναδικού, όπως σημειώνουν, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν με γροθιές και μπουνιές προκαλώντας του τραύματα.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε την επίθεση

Σε δηλώσεις του προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδίκασε το επεισόδιο κι έκανε λόγο για μια εικόνα ντροπής που δεν έχει σχέση με τη συγκέντρωση.

Σχετικές ειδήσεις