ΕΛΛΑΔΑ

Στο σημείο «μηδέν» τα περιπολικά της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη (photos)

Στο σημείο «μηδέν» τα περιπολικά της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη (photos)

Οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη μπαίνουν στα περιπολικά, αφού προηγουμένως έχουν κάνει τον… σταυρό τους. Δείτε τις φωτογραφίες του γενικού γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Καλαβρά και θα καταλάβετε…

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αλέξανδρος Καλαβράς ανέβασε στην προσωπικό του σελίδα στο facebook δύο φωτογραφίες από το εσωτερικό περιπολικών της Αστυνομίας.

Η λεζάντα που τις συνόδευε, ανέφερε: «Στα πλαίσια του λιτού μας βίου… να μην έχουμε και τα ανάλογα οχήματα; Όχι τίποτα άλλο αλλά να πηγαίνουν σετ οδηγός και όχημα»!

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο BHMA FM, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πλειοψηφία των περιπολικών να είναι ουσιαστικά για απόσυρση. Χρήματα για συντήρηση δεν υπάρχουν. Αυτοκίνητα λείπουν. Αυτοκίνητα είναι χαλασμένα ή δεν έχουν βενζίνη. Η… αποσύνθεση είναι έντονη πια.

Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να βρουν περιπολικό!!!

Τον περασμένο μήνα κι ένας ακόμη αστυνομικός από την Θεσσαλονίκη αναφέρονταν στο ίδιο πρόβλημα για το οποίο είναι ενήμερη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναφέρονταν σε ένα περιστατικό που δυστυχώς δεν είναι σπάνιο, αλλά η καθημερινότητα για τους αστυνομικούς:

«Δόθηκε Εισαγγελική εντολή για για ψυχιατρική εξέταση ατόμου και νοσηλεία αυτού αν συντρέχουν οι λόγοι. Το όχημα του τομέα χαλασμένο άλλη μια φορά.. Λόγω έλλειψης περιπολικών οχημάτων η εντολή εκτελέστηκε τελικά μετά απο 4 ώρες!! Και μάλιστα μετά από πολλές πιέσεις, καθώς το κέντρο δεν μπορούσε να διαθέσει όχημα! Από το μεσημέρι και μετά 4 Αστυνομικά Τμήματα του δυτικού τομέα είναι χωρίς όχημα, και ακόμα δεν έχει βρεθεί!!!! Σήμερα ήμασταν τυχεροί, σε αυτές τις 4 ώρες δεν έβλαψε το άτομο αυτό ούτε τον εαυτό του, ούτε κάποιον άλλον. Ως πότε όμως θα βασιζόμαστε στην τύχη; Ως πότε θα κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών της Θεσσαλονίκης αλλά και των Αστυνομικων;»

Εδώ και μήνες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ενηρώνει την ηγεσία για την κατάσταση των περιπολικών και παράλληλα προειδοποιεί. Σε μία από τις ανακοινώσεις της ΕΑΥΘ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που κινούνται στην Θεσσαλονίκη είναι ελάχιστα και ελλιπώς συντηρημένα. Αυτό στερεί από την αστυνόμευση των περιοχών αφού σε πολλές περιπτώσεις δυο ή τρία Αστυνομικά Τμήματα έχουν ένα(!) περιπολικό ανά βάρδια. Δηλαδή, η ασφάλεια χιλιάδων πολιτών εξαρτάται από ένα περιπολικό, πλην των συναδέλφων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Δ/νσης Άμεσης Δράσης.
Πολλά οχήματα είναι ακινητοποιημένα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Να σημειώσουμε ότι η ΓΑΔΘ είναι μια από τις Διευθύνσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να ενισχυθούν με νέα περιπολικά όπως άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Πως είναι δυνατόν η δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας μας να εξαιρείται από το πρόγραμμα αυτό, ιδίως όταν οι αποδεδειγμένα μεγάλες ανάγκες της δεν καλύπτονται;»

Μια κατάσταση για γέλια και για κλάματα μαζί!

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery...

Σχετικές ειδήσεις