ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι: Ένας νεκρός - Αγνοούνται ακόμη δύο

Ανατροπή λέμβου στο Φαρμακονήσι: Ένας νεκρός - Αγνοούνται ακόμη δύο

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στα βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών και ενός ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων μεταναστών, μετά από ανατροπή λέμβου στην οποία επέβαιναν συνολικά έξι άτομα.

Από τη θαλάσσια περιοχή διεσώθησαν μέχρι στιγμής δύο άντρες και ένα κορίτσι 12 ετών, περίπου, ενώ ανασύρθηκε και η σορός μια γυναίκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τη σύζυγο του ενός εκ των διασωθέντων αντρών και μητέρα του 12χρονου κοριτσιού.

Εντοπίστηκαν Ιρανοί με πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης που είχαν αγοράσει στην Τουρκία

Δέκα Ιρανοί πρόσφυγες έφθασαν στη Λέσβο κατέχοντας πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης που είχαν αγοράσει από την Τουρκία.

Μετά από έρευνες στελεχών του Λιμενικού Σώματος και μετά από επιχείρηση διάσωσης σκάφους με 37 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες, διαπιστώθηκε ότι δέκα από τους επιβαίνοντες, στο σύνολο τους Ιρανοί, κατείχαν πλαστά έγγραφα σημειώματα σαν αυτά που χορηγούνται στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια.

Όπως ομολόγησαν οι Ιρανοί τα έγγραφα τα αγόρασαν έναντι 300 ευρώ το ένα από την Τουρκία, προκειμένου να μην καταγραφούν στην Ελλάδα και να αναχωρήσουν αμέσως για την Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις