ΕΛΛΑΔΑ

Παρατημένοι στο έλεος του Θεού βρέθηκαν δεκάδες μετανάστες στη Χαλκιδική

Παρατημένοι στο έλεος του Θεού βρέθηκαν δεκάδες μετανάστες στη Χαλκιδική

Σαράντα επτά άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα Τρίτη (15/12) εγκαταλελειμμένοι στην ακτή Κουτσουπιά, κοντά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Οι μετανάστες, οι οποίοι δηλώνουν Ιρακινοί, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην ακτή και όπως όλα δείχνουν εγκαταλείφθηκαν από τον δουλέμπορο που τους είχε μεταφέρει ως εκεί.

Μεταξύ των 47 ατόμων, βρίσκονται και 13 παιδιά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορμύλιας προκειμένου να καταγραφούν και να διαπιστωθεί εάν κατέχουν έγγραφα, ενώ μία γυναίκα, που -κατά πληροφορίες- αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα που εντοπίζονται μετανάστες στη συγκριμένη ακτή. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν βρεθεί εγκαταλελειμμένοι 40 Ιρακινοί, μεταξύ αυτών 18 ανήλικοι, που προηγουμένως ξεκίνησαν με ταχύπλοο από τα βόρεια παράλια της Τουρκίας και διασχίζοντας το βόρειο Αιγαίο αποβιβάστηκαν στο ίδιο σημείο.

Όπως είχαν δηλώσει τότε, ο καθένας τους είχε καταβάλει για το ταξίδι ένα χρηματικό ποσό σε Τούρκο υπήκοο, αγνώστων στοιχείων, τον οποίο κατήγγειλαν ως δουλέμπορο.