ΕΛΛΑΔΑ

Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Ζούμε μια εποχή πολύ κοντά στον Μεσαίωνα

Βανέσα Ρεντγκρέιβ: Ζούμε μια εποχή πολύ κοντά στον Μεσαίωνα

Η πολυβραβευμένη βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, βρίσκεται στην Ελλάδα, ευαισθητοποιημένη από το δράμα των προσφύγων, τους οποίους επισκέφθηκε στοΚέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Η 78χρονη Ρεντγκρέιβ, δεν διστάζει να συγκρίνει την εποχή που ζούμε με αυτή του Μεσαίωνα. «Είναι μια πολύ παράξενη εποχή. Σκοτεινή εποχή. Πολύ κοντά στον Μεσαίωνα, φοβάμαι», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Το ζήτημα της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη του σήμερα, παραμένει κρίσιμο εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά να σας πω την αλήθεια, περισσότερο σκέφτομαι την Ουγγαρία αυτές τις ημέρες», αναφερόμενη στη στάση της χώρας να μην δεχθεί πρόσφυγες. «Σκέφτομαι την Ουγγαρία καθώς και όλα εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν στο τωρινό νεοφασιστικό καθεστώς της», προσθέτει.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ακόμα και με μια δήλωση, μια επιστολη, μια χείρα βοηθείας», τονίζει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία χθες, Τετάρτη (6/1), ήταν προσκεκλημένη στο «Θέατρον» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» όπου και παρακολούθησε την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», της Μιμής Ντενίση.

Σχετικές ειδήσεις