ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται το πρωί της Τρίτης (19/01) συνταξιούχοι όλων των ταμείων, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Το κάλεσμα για την παναττική αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το πρωί στην πλατεία Κοτζιά για να ακολουθήσει η πορεία προς το υπουργείο, απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-Δημοσίου-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ αλλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

sintaxiouxoi2

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ζητώντας του να αρθούν κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Εξερχόμενοι του υπουργείου Εργασίας, οι συνταξιούχοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Αίτημα των συνταξιούχων είναι να μην υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις και να υπάρξει αποκατάσταση των συντάξεων από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει από τα δύο πρώτα μνημόνια. Επίσης, ζητούν δημόσια δωρεάν υγεία και αφορολόγητο όριο, για αξιοπρεπή διαβίωση.

Σε δήλωσή του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ανέφερε: «Είμαστε πάλι στους δρόμους γιατί υποφέρουμε πραγματικά. Οι παροχές έχουν τσακιστεί κυριολεκτικά και όλα τα δικαιώματα που είχαμε αποκτήσει έχουν ποδοπατηθεί». Επίσης, υποστήριξε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, δεν πείθουν κανένα.

Ρoή Ειδήσεων