ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ασφαλιστικό: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα

Νέο Ασφαλιστικό: «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα

Μέτωπο κατά του νέου Ασφαλιστικού ανοίγουν από αύριο, Τετάρτη (20/01/2016) αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες σε ολόκληρη τη χώρα, προαναγγέλλοντας μαζικές κινητοποιήσεις και μάλιστα χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο για κλείσιμο των εθνικών οδών.

Το κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις τάξεις του αγροτικού κόσμου είναι εκρηκτικό: μιλούν για «πλήρη φτωχοποίηση» του επαγγελματικού κλάδου τους και για εξαθλίωση από τα μέτρα που προωθούν από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η αυριανή κινητοποίηση θα περιλαμβάνει συνολικά 40 μπλόκα σε όλη την Επικράτεια, αποτελούμενα από τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και μηχανήματα.

Όπως δηλώνουν οι αγρότες, δεν θέλουν να προκαλέσουν «μπλακ-άουτ» στο εθνικό οδικό δίκτυο. Εντούτοις, επισημαίνουν ότι όλος ο πρωτογενής τομέας παραγωγής της χώρας βρίσκεται πλέον «στα κάγκελα», εξαιτίας την πολιτικής που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Επίσημη πρώτη» από τις Σέρρες – Ετοιμάζεται το μπλόκο έξω από τη Λάρισα

Την ίδια στιγμή, πάνω από 800 τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφων των Σερρών έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ από την Τετάρτη προγραμματίζεται μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού Λάρισας στα Τέμπη.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα στήσουν μπλόκο στο ύψος της Νίκαιας επί της ΠΑΘΕ την Πέμπτη (21/01/2016), όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας.

Αναβρασμός και στην Πελοπόννησο

Εν τω μεταξύ, μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στον σταθμό του τρένου, αποφάσισαν να στήσουν, από αύριο, Τετάρτη οι αγρότες της Αργολίδας, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου.

Κομοτηνή: Ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον Β. Αποστόλου

Αντιμέτωπος με τους αγρότες της Ροδόπης θα βρεθεί αύριο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επισκέπτεται την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν ψήφισμα στον κ. Αποστόλου, ζητώντας του διάλογο από μηδενική βάση για όλα τα μείζονα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο τη κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Τα τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας.

Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σχετικές ειδήσεις