ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Νέες συσκέψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Μπλόκα αγροτών: Νέες συσκέψεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Δυο κρίσιμες αγροτικές συσκέψεις πανελλαδικής εμβέλειας, μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Νίκαια Λάρισας, πραγματοποιούνται σήμερα και αναμένεται να κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Με αφορμή την σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, η οποία αποφασίστηκε στην συνάντηση εκπροσώπων 30 μπλόκων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα Τέμπη, η συντονιστική επιτροπή των Τεμπών εξέδωσε κάλεσμα συμμετοχής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Οι αγρότες που είναι κινητοποιημένοι σε όλη την Eλλάδα, είναι στο δρόμο και στα μπλόκα, και με την παρουσία πολλών νέων να συμμετέχουν γιατί αγωνιούν για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας.

Στη συνάντηση των μπλόκων του Σαββάτου στα Τέμπη, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα τρία βασικά αιτήματα: φορολογικό, ασφαλιστικό και κόστος παραγωγής. Και με δεδομένο ότι αυτά δεν πρέπει να περάσουν, αποφάσισαν σε μια νέα συνάντηση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, για μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερο συντονισμό, να προσκαλέσουν και τους υπόλοιπους αγρότες που είναι στα μπλόκα, για να έχουν ενιαία φωνή και ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο.

Με σεβασμό στο δύσκολο αγώνα των αγροτών-κτηνοτρόφων για την αναγνώριση και κατοχύρωση του επαγγέλματος τους, γίνεται ανοιχτή συζήτηση οργάνωσης για το κίνημα που είναι στο δρόμο, χωρίς προκαθορισμένα κείμενα και κάθε είδους «ομπρέλες».

Η συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.

Στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας εξάλλου, στη μία το μεσημέρι, η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή μπλόκων, που όπως επισημαίνεται εκφράζει την συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα που έχουν συγκροτηθεί (και έχουν υιοθετήσει πλαίσιο αιτημάτων που έχουν αποφασιστεί σε πανελλαδικές συσκέψεις), καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα.

Στο μεταξύ, τα Τέμπη έκλεισαν και σήμερα από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ κλείνουν εκ νέου από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ. Για αύριο λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο της κοιλάδας.

Ωστόσο οι αγρότες οι οποίοι εξακολουθούν να ζητούν «διάλογο από μηδενική βάση» αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν από την Τετάρτη και μετά στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα τους, κυκλοφοριακό «μπλάκ-άουτ» επί του ΠΑΘΕ.