ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα Αγροτών:Κλειστή εως τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας

Μπλόκα Αγροτών:Κλειστή εως τις 12 το μεσημέρι η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν από την Αθήνα προς τη Λαμία καθώς οι αγρότες προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (06/02) στον αποκλεισμό της εθνικής οδού σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Μάλιστα οι αποκλεισμοί θα διαρκέσουν 24 ώρες έως τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, έχει κλείσει και το παλιό εθνικό δίκτυο από τα μπλόκα των αγροτών, σε δύο σημεία.

Αναλυτικότερα, το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας, όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.

Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ.της εθνικής οδού στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες.

Τέλος, οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Στο παλαιό εθνικό δίκτυο, για 24 ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (ενδεχόμενα να παραταθεί για τρεις ώρες ακόμη) ο δρόμος έχει κλείσει από τους αγρότες, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης, στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμέινει κλειστός για 24 ωρες.

Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ μετά στη θέση Δρούγος.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Αθήνα - Λαμία, η Τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο. Ωστόσο η κίνηση εξελίσσεται με δυσκολία.

Στα τέσσερα μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Αυτό αναμένεται να αποφασιστεί αύριο το πρωί στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων