ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο

Μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας (15/02) στην Ηλεία - Πληροφορίες και για ζημιές σε σπίτια

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.2 Ρίχτερ αναστάτωσε το βράδυ της Δευτέρας τους κατοίκους της Πελοποννήσου.

Ο εγκέλαδος «χτύπησε» την Πελοπόννησο λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με τους κατοίκους να πετάγονται από τα σπίτια τους, καθώς σύμφωνα με το patrisnews, ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια.

gfgffg

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος βαθμών 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στα Κρέστενα της Ηλείας.

Από την ισχυρή δόνηση, όπως αναφέρουν κάτοικοι της Ηλείας στο Newsbomb.gr, έχουν καταγραφεί ζημιές σε οικίες και μαγαζιά.

Αμέσως μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, στις 21.06 σημειώθηκε ένας μεγάλος μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σεισμός ήταν αισθητός και στην Αττική.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δέχτηκε, μάλιστα, πολλά τηλεφωνήματα από κατοίκους του Λεκανοπεδίου που ένιωσαν τη σεισμική δόνηση.

Οι ζημιές όπως καταγράφηκαν από την κάμερα του patrisnews.com στην Ανδρίτσαινα

zimies

Κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

seismos 2 0

Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρονται ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια (πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο νωρίς το πρωί θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμοyς Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως.

Επίσης, αύριο το πρωί, κλιμάκια μηχανικών αναμένεται να επισκεφθούν κοινότητες των δύο προαναφερόμενων δήμων, για να κάνουν ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια.

Τσελέντης: Πρέπει να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο

Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε μιλώντας στους patrastimes ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών τόνισε πως το μικρό εστιακό βάθος, αναμένεται να δώσει πολλούς μετασεισμούς ενω πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη δόνηση δεν έχει καμία σχέση με τον καταστροφικό σεισμό που είχε σημειωθεί το 1993.

Σχετικές ειδήσεις