ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Συγκλονίζει η ιστορία της Ντόνια από την Συρία που έχασε τα πέντε της παιδιά!

Λέσβος: Συγκλονίζει η ιστορία της Ντόνια από την Συρία που έχασε τα πέντε της παιδιά!

Τις τελευταίες είκοσι μέρες κατέβαινε στο λιμάνι και παρατηρούσε ένα ένα τα χιλιάδες πρόσωπα που αποβιβάζονταν από τα πλοία του Λιμενικού και της Frontex. Αναζητούσε τα παιδιά της…

Πονεμένα πρόσωπα, ένα προς ένα, όλα πονεμένα. Κι αυτή πιο πονεμένη απ’ όλους. Πότε θα έρθουν και αν θα έρθουν τα πέντε της παιδιά…

Είναι μία από τις γυναίκες που άντρες της Τουρκικής ακτοφυλακής της είχαν αρπάξει και τα πέντε από τα έξι παιδιά της μέσα από το σκάφος με το οποίο έρχονταν στην Ελλάδα.

Αυτήν την γυναίκα την είχαν περισυλλέξει άνδρες της Frontex και την είχαν μεταφέρει – μαζί με άλλους πρόσφυγες – στο λιμάνι της Μυτιλήνης την Πέμπτη (18/02/2016).

«Το σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής πήρε τα παιδιά και άλλους επιβαίνοντες στη βάρκα. Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα για να υποχρεώσουν τους επιβαίνοντες να ανεβούν στην ακταιωρό. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό σκάφος και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη» είχε περιγράψει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, το έκτο παιδί της Ντόνιας – ενήλικα – που είχε σωθεί.

Ένα θαύμα, όμως, περίμενε αυτήν την γυναίκα στο λιμάνι της Μυτιλήνης το μεσημέρι της Τετάρτης (02/02/2016)...

Κατέβηκε μία ακόμη φορά στο λιμάνι.

Σε μία από τις βάρκες, βρίσκονταν και τα πέντε της παιδιά από πέντε έως και 16 ετών!

Σχετικές ειδήσεις