ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην υποδοχή προσφύγων σε Λάρισα και Κόνιτσα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην υποδοχή προσφύγων σε Λάρισα και Κόνιτσα

Περαιτέρω δράσεις υποστήριξης και ανακούφισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών, αναλαμβάνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τόσο στην περιοχή της Θεσσαλίας όσο και στο νομό Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε στη διαδικασία σίτισης των ευάλωτων μεταναστών και προσφύγων, που είχαν καταλύσει προσωρινά σε αίθουσα του τοπικού μορφωτικού Συλλόγου στο Στόμιο και στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Μακρυχωρίου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Στελέχη και εθελοντές και των τριών Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών) του Τμήματος συνέβαλαν στην υποδοχή προσφύγων που κατέφθασαν στη Λάρισα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «ΡΟΚΑ». Κλιμάκια του Τμήματος συμμετείχαν στην οργάνωση και ομαλή λειτουργία του καταυλισμού, στήνοντας σκηνές, διανέμοντας επισιτιστική βοήθεια και προσφέροντας υπηρεσίες για την προαγωγή της υγιεινής.

Επίσης, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων κινητοποιήθηκε, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Γερασιμίδη, ώστε να συνδράμει στην άμεση αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Ομάδα οκτώ Εθελοντών Σαμαρειτών μετέβη στην Κόνιτσα και συμμετείχε στην υποδοχή 162 προσφύγων, οι οποίοι κατέφθασαν με τρία λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες ανέλαβαν την οργανωμένη αποβίβαση των προσφύγων από τα λεωφορεία, αλλά και την μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα που επέβαιναν σε αυτά. Επίσης, συμμετείχαν στην παροχή πρώτων βοηθειών, τη διανομή σίτισης, καθώς και στην κατανομή των προσφύγων στους χώρους διαμονής.

Σχετικές ειδήσεις