ΕΛΛΑΔΑ

Χίος - Απίστευτη γκάφα: «Χάθηκαν» 100 μετανάστες πριν επαναπροωθηθούν στην Τουρκία!

Χίος - Απίστευτη γκάφα: «Χάθηκαν» 100 μετανάστες πριν επαναπροωθηθούν στην Τουρκία!

Λίγο πριν μπουν στο πλοίο για να μεταφερθούν στην Τουρκία, 100 μετανάστες «εξαφανίστηκαν» από το hot spot της Χίου με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες επαναπροωθήσεις στη γειτονική χώρα.

Πώς γίνεται να εξαφανιστούν 100 άνθρωποι οι οποίοι είχαν καταγραφεί στο hot spot του νησιού; Όπως όλα δείχνουν οι μετανάστες αυτοί, «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια της «απόδρασης» πριν από λίγες ημέρες εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών από το hot spot της ΒΙ.ΑΛ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Πολίτης».

Τώρα η αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» το νησί αναζητώντας τα 100 αυτά άτομα τα οποία φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν τον πανικό που επικράτησε στο hot spot και βρήκαν την ευκαιρία να «εξαφανιστούν».

Οι μετανάστες αυτοί επρόκειτο να επαναπροωθηθούν σήμερα Τρίτη (05/04) και αύριο στην Τουρκία, με πλοία που θα έφευγαν από τη Χίο για το Δικελί όμως πλέον τα δρομολόγια αυτά ακυρώθηκαν καθώς αγνοούνται οι... επιβάτες.

Το πλοίο της εταιρείας που έχει μισθωθεί για τη μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία παραμένει στο λιμάνι, ενώ χθες έφτασε στο νησί επιπλέον ενίσχυση με φρουρούς της Frontex.

Σήμερα και για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, βρίσκονται στο λιμάνι της Χίου περισσότεροι από 200 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν «αποδράσει» από το hot spot του νησιού και είχαν κατευθυνθεί προς το λιμάνι.

Η δημοτική αρχή αναμένεται να έχει σήμερα συνεργασία με εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να εκκενωθεί το λιμάνι. Χθες έφυγαν 66 άτομα από τη Χίο για το Δικελί, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια περίπου 400 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις