Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες

Newsbomb

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, θα επισκεφθεί τη Μυτιλήνη, μετά από πρόσκληση της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης International Rescue Committee.

Η βασίλισσα Ράνια, η οποία είναι σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας και παλαιστινιακής καταγωγής, θα βρεθεί στο νησί στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, μετά από δική της επιθυμία να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε τόσο από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Αθήνα όσο και από εκπρόσωπο της International Rescue Committee. Αλλά και ο συντονιστής του καταυλισμού των προσφύγων στον Καρά Τεπέ Σταύρος Μυρογιάννης, τον οποίο θα επισκεφθεί η βασίλισσα Ράνια, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε την επίσκεψη για την οποία έχει ενημερωθεί επίσημα καθώς και για την πρόθεσή της να επισκεφθεί τον καταυλισμό.

Πληροφορίες που είδαν σήμερα (19/04) το φως της δημοσιότητας μέσω της τοπικής εφημερίδας της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου», η βασίλισσα Ράνια ζήτησε να επισκεφθεί τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ που δημιούργησε ο δήμος, έναν καταυλισμό που αποτελεί πρότυπο και έχει συγκεντρώσει εγκωμιαστικά σχόλια για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του.

Εκεί φιλοξενούνται και σήμερα εκατοντάδες πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες και ευπαθείς ομάδες που έχουν υποβάλει αιτήματα ασύλου και αναμένουν να εξετασθούν από τις αρμόδιες αρχές. Φιλοξενούνται επίσης πρόσφυγες οι οποίοι έφθασαν στο νησί πριν την 20η Μαρτίου οπότε και ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, όσο τα βόρεια σύνορα παραμένουν κλειστά.

Υπενθυμίζεται ότι από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε μαζί του 12 πρόσφυγες που ήταν ανάμεσα σε αυτούς τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved